Aloe Vera

Aloe Vera er noget, der anvendes i rigtig mange af de ting, vi møder i vores hverdag. Særligt har det indenfor de seneste år virkelig gjort sit indtog på det skandinaviske marked, hvor det blandt andet bruges som dagligt kosttilskud, puttes i læskedrikke eller – som vi nok bedst kender det – anvendes til efterbehandling af brandsår og solskoldninger grundet dets kølende og lindrende effekt på huden.

Man anvender sjældent Aloe Vera inden for traditionel medicin, men planten er dog i dag godkendt af lægemiddelstyrelsen som et naturlægemiddel mod solskoldning, forbrænding og behandling af mindre sår. Aloe Vera siges at være anvendt af de gamle grækere til behandling af sår, idet man mente, der var en klar sammenhæng imellem plantens evne til at hele sig selv og dennes evne til at fremme sårheling.

Aloe Vera planten

Aloe Vera kommer fra Aloe Vera planten – en sukkulent plante, der blandt andet dyrkes i stort omfang i Australien, Bangladesh, Cuba, Jamaica, Tanzania og de varme områder i USA. Der er forskellige bud på, hvor Aloe Vera planten egentlig stammer fra – eksempelvis Sydamerika eller det østlige Afrika. Der er dog en bred enighed om, at planten, for at kunne vokse naturligt, kræver et varmt og relativt tørt klima, som netop ses i disse egne. Aloe Vera er en af de mest kendte planter i verden og der findes således mere end 300 arter af Aloe, hvoraf det er de færreste arter, der har beviseligt gavnlige effekter, som vi ser det i Aloe Vera planten. Denne er relativt lille og bliver kun 60-100 cm høj og blomstrer i sommerperioden.

Blandt gartnere, der dyrker og kultiverer Aloe Vera planten, er denne særligt kendt for sine medicinske fordele, der er påvist at have gavnlig effekt i forskellige former hos os mennesker. Netop derfor er Aloe Vera også så udbredt anvendt i både fødevarer, kosttilskud og plejeprodukter rundt omkring i verden.

Fordele ved anvendelse af Aloe Vera

Det diskuteres stadig, hvorvidt Aloe Vera egentlig indeholder gavnlige effekter for kroppen, hvad enten det anvendes som gel, som kosttilskud eller deslige. En af de største og mest oplevede fordele ved anvendelsen af Aloe Vera er, at det er et 100 % naturligt produkt, der således ikke indeholder en masse kemiske stoffer, der kan gå ind og genere huden. Såfremt forskere lykkes med at påvise Aloe Vera plantens antibakterielle fordele hos både mennesker og dyr, vil det blandt andet kunne give store fordele i forhold til antibiotikabehandling af slagtedyr.

Aloe Vera som kosttilskud

Aloe Vera har været brugt for dets store fordele indenfor skønhedspleje og sundhed i mange år, men fik for alvor sit gennembrud i Danmark i 00’erne, hvor vi både så det som egentlige kure og i form af helt almindelige kosttilskud. Blandt helseentusiaster påstås Aloe Vera at bidrage til en sundere fordøjelse ved at normalisere fordøjelsen og stabilisere løs eller træg mave. Derudover oplever forbrugere af Aloe Vera kosttilskud, at deres immunforsvar forbedres og at det endvidere hjælper til at bibeholde et normalt blodsukkerniveau.

Aloe Vera som kropspleje

Aloe Vera er i mere end 1000 år blevet brugt til skønhedspleje og som sårhelende middel og er ligeledes i dag primært kendt for sine fordelagtige egenskaber ved solskoldning, forbrændinger mv. Der er lavet en del forskellige studier, der søger at klarlægge Aloe Vera plantens væsentlige fordele ved anvendelse i krops- og skønhedsplejende produkter. Nogle af disse studier har blandt andet påvist, at Aloe Vera har en antibakteriel effekt. Ligeledes har studier påvist, at Aloe Vera er god mod forbrændinger, hvorfor forbrændinger på nogen hospitaler behandles med Aloe Vera sagt

Udover de videnskabelige studier, findes der en lang række forskellige bud på, hvad man egentlig kan anvende Aloe Vera til; blandt andet som makeupfjerner, til barbering og sågar mod dårlig ånde.

Helosan® Aloe Vera gel

Helosan Aloe Vera gel er en klar, vitamin- og mineralholdig gel, der er ideel til behandling af solskoldning, brandsår mv. Gelen er yderst fugtgivende og går ind i de forskellige hudlag og behandler og plejer i dybden. Fuldstændig ligesom du ser det med Helosan original og Helosan fodsalve, er Helosan Aloe Vera gel fuldstændig fri for farvestoffer og parfume. Derudover er Helosan Aloe Vera gel 100 % fri for parabener. Netop derfor kan den også sagtens medbringes på ferien som en efterbehandling, når I har brugt dagen på stranden med solbadning og andre aktiviteter, hvor I har været udsatte for solens stråler i løbet af dagen.