Sommerhud

De fleste af os elsker en tur på stranden, enten herhjemme på en af de danske strande eller under sydligere himmelstrøg, hvor dagene bruges på at solbadning og en dukkert indimellem. Desværre er det ikke os alle, der er lige gode til at smøre vores sommerhud med solcreme og de der er, glemmer måske at smøre ofte nok, med den optimale solfaktor samt at bruge den rette mængde, når der smøres. Dertil kommer sig, at det ikke er alle solcremer, der er vandtætte, hvorfor dit værn mod solens stråler ganske let vaskes af, når du bevæger dig ud i vandet.

Solskoldning & sommerhud hos børn og voksne

Hvis du ikke sørger for – jævnligt – at smøre dig selv og dine børn med solcreme, når I befinder jer i solens stråler, er det desværre ikke helt usandsynligt, at den hud, der ikke har været indsmurt, bliver solskoldet af de ultraviolette stråler. Især for skandinavere, der ikke er vant til den stærke sol og som i forvejen har relativt lys og sart hud, der er ekstra følsom, når vi taler om solskoldning. Udover at solskoldning er ekstremt usund for din hud i forhold til eksempelvis risikoen for hudkræft, kan det endvidere være en ganske smertefuld affære, der i sidste ende kan betyde, du må holde dig væk fra solen i et par dage, til den røde farve aftager.

Når du først er blevet solskoldet, kan det dog virke lindrende at smøre med after sun eller et andet middel, der har den kølende effekt, du oplever ved brug af after sun. After sun lotion er med til at fugte og pleje den solbrændte hud og bør således anvendes, uanset om du er solskoldet eller ej.

Helosan® Aloe Vera gel

Helosan Aloe Vera gel er en klar, vitamin- og mineralholdig gel, der er ideel til anvendelse som alternativ til after sun lotion. Gelen har et højt indhold af aloe vera fra Aloe Vera planten, hvorfor du også vil opleve plantens mange gavnlige effekter ved at anvende dette produkt som after sun behandling. Helosan Aloe Vera gel går endvidere ind og fugtgiver din sommerhud på den måde, den har brug for det efter at have tilbragt en hel dag i solens brændende stråler. Med sin kølende effekt, vil Helosan Aloe Vera gel ligeledes gå ind og lindre den brændende svie, som en solskoldning fører med sig.

Ligesom alle vore andre produkter, er Helosan Aloe Vera gel fremstillet etisk korrekt og 100 % fri for farvestoffer, parfume og parabener. Netop derfor kan denne med stor fordel anvendes som alternativ til traditionelle after sun lotions af både børn og voksne.

Solskoldning hos dyr

Det er ikke os mennesker forbeholdt at blive solskoldede. Fuldstændig ligesom os, har dyr også sart sommerhud, der kan blive forbrændt ved at opholde sig for lang tid i solen. Det kan være heste, der har tendens til at blive skoldede på deres muler, katte, der bliver skoldede på poterne eller grise, der bliver skoldede på yveret. Videre er det især dyr med lys pels, lyse pigmentpletter eller sparsom/ingen pels, der er udsatte – f.eks. hvide katte og de “lyserøde” grise.

Til at behandle solskoldning hos dyr, kan du – som et fint alternativ til den after sun, vi mennesker anvender – med stor fordel anvende Helosan original eller Helosan Aloe Vera gel, der hver især går ind og plejer den solbrændte hud og fugtgiver i dybden. Helosan Aloe Vera gel har endvidere, med sit naturlige indhold af Aloe Vera, en kølende effekt og virker derfor lindrende og kølende, fuldstændig som en almindelig after sun gør det hos os mennesker.

For at forbygge mod solskoldning og soleksem hos dyr, kan der med fordel anvendes Solosun™; en vandfast solcreme med solfaktor 10 til dyr. Læs mere Solosun™