Fodsalve

Dine fødder er dem, der skal bære dig resten af dit liv, så hvorfor ikke passe ordentligt på dem?

Ligesom du helt sikkert investerer rigtig mange penge i de rigtige plejeprodukter til dit ansigt, til dit hår eller til din krop, så kan det også sagtens svare sig at investere både tid og penge i dine fødder.

Forskellene på fodsalve og fodcreme

Der er stor forskel på salve, creme og lotion. Det, der i bund og grund adskiller de tre er forholdet mellem produktets vand- og fedtindhold. De plejer hver især på en bestemt måde og det er således også vigtigt at være bevidst om, hvornår man egentlig bør anvende hvad.

Idet huden på hænder og fødder ofte er noget tykkere end andre steder på kroppen og ligeledes udsættes for større slid, bør du også stille større krav til din daglige fodpleje. Det er derfor også vigtigt, at du, når du vælger fodplejeprodukter, sørger for at vælge en fodcreme og –salve, der indeholder netop de næringsstoffer, dine fødder har brug for. Ved at vælge de rigtige produkter og prioritere jævnlig fodpleje, får du endvidere lettere ved at undgå hård hud på hæle, hælerevner mv.

Fodsalve

Fodsalve er den af de tre, der har det største fedtindhold – og modsat det laveste indhold af vand. Fodsalve er derfor en god idé, hvis du har ekstremt tørre fødder, døjer med hælerevner eller deslige. Fodsalvens høje fedtindhold går hurtigt og effektivt ind og giver fugt til de tørre områder og hjælper til at genoprette balance i huden. Ligeledes går fodsalve ind og blødgør den tørre hud på eksempelvis hæle, der oftest er ekstra udsatte, især om sommeren.

Fodcreme

Creme er den gyldne mellemvej imellem henholdsvis salve og lotion. Derfor er fodcreme også det foretrukne, når vi taler om den daglige vedligeholdelse og pleje af dine fødder. En god fodcreme vil opretholde hudens smidighed, gøre fødderne bløde og således også  tilføre huden på dine fødder den fugtighed, de har brug for i hverdagen.

Tørre fødder

De fleste kender følelsen; vinteren er slut og nu skal fødderne altså luftes i de nyindkøbte sandaler, der kommer til at udgøre den primære fodtøjsgarderobe de næste tre måneder – i hvert fald når vejret tillader det. Problemet er, at når dine fødder får så meget tid i den fri luft, så udsættes de også i langt højere grad for støv, vand og andre udefrakommende faktorer, der er medvirkende til, at du får tør hud på fødderne. Læs mere her..

Forebyggende pleje

Forebyggende fodpleje kan variere fra person til person, ligesom det kan være meget forskelligt, om der er behov for at pleje og behandle med fodcreme eller fodsalve. Fodcreme er for dig, der i forvejen har sunde fødder uden tør eller hård hud, hvorimod fodsalve er at foretrække, hvis du døjer med tørre fødder, hård hud mv.

Udover den daglige fodpleje, bør man, mindst en gang om ugen, skrubbe sine fødder med en god scrub. Her kan du naturligvis købe en hos Matas, på apoteket eller i supermarkedet. Du kan dog, med stor fordel, også lave din egen ud af nogle af de ting, du alligevel har i køkkenskabene – eksempelvis en god saltscrub.

Når dine fødder er ekstra slidte, kan det være en rigtig god idé at give dem en kur, der virkelig går i dybden med den fugt, dine fødder har brug for. Her kan det eksempelvis være rigtig effektivt at smøre fødderne ind i en god, fedtholdig og fugtgivende salve om aftenen, lige inden sengetid, hvorefter du tager et par strømper på og sover med natten over. Alternativt kan du, på et tidspunkt i løbet af dagen, hvor du har tid, pakke dine fødder ind i en plastikpose, efter du har smurt dem ind i en fed creme eller salve.

Helosan® fodsalve

Helosan fodsalve er særligt udviklet og tilpasset den daglige fodpleje. Fodsalven er bygget på de samme plejende ingredienser, som du er vant til at finde i Helosan original. Derfor er Helosan fodsalve også så velegnet til behandling af tør og revnet hud på fødderne. Udover de sædvanlige ingredienser, indeholder netop Helosan fodsalve også karbamid og mælkesyre, der medvirker til at blødgøre den hårde hud og efterlader derved fødderne med blød og smidig hud. Som en ekstra bonus, hæmmer mælkesyren dårlig lugt fra fødderne og modvirker ligeledes ubehagelige angreb med fodsvamp. Helosan fodsalve er uden farvestoffer, parfume og parabener, og derfor også særligt egnet til fodpleje hos børn